А ви вчинили сьогодні ДОБРО?

Сьогодні, 17 лютого в усьому світі відзначають День спонтанного прояву доброти.

Ідея Дня спонтанного прояву доброти з’явилася під час першої конференції Всесвітнього руху за доброту, що мала місце 13 листопада 1998 року у місті Токіо (Японія). Представники благодійних та громадських організацій Японії, Австралії, Великобританії, США, Канади, Сінгапуру та Таїланду – учасники конференції – вирішили: щороку 17 лютого буде відзначатися День спонтанного прояву доброти. Пізніше цю ідею підтримали і багато європейських країн.

У цей день відомі актори, громадські та політичні діячі беруть участь у благодійних заходах і марафонах, організованих у багатьох містах та країнах світу. А в Україні містом, яке першим долучилося до відзначення Дня спонтанного прояву доброти, стала Вінниця. Саме тут у 2010 році започаткували проведення акцій та заходів, спрямованих закликати людей до гарних вчинків.

У 2012 році вже у місті Лева у рамках соціальної кампанії «Добрі справи», студенти провели акцію «Полювання на усмішку»: у центрі міста волонтери в обмін на усмішку дарували перехожим солодощі. Усі усмішки «фіксували» фотографи, а пізніше збірку таких позитивних моментів можна було подивитися на спеціальній виставці. Подібну акцію провели студенти Буковинського державного медичного університету (м. Чернівці) у 2013 році. А ще у 2013 році у місті Ужгород волонтери організували збір речей для тих жителів міста, які потребували допомоги – під час заходу було зібрано близько 50 кг речей.

Наразі у багатьох містах нашої країни проводиться акція «Епідемія Доброти». Волонтери — «посланці доброти» — вчать пересічних громадян добру своїми ж вчинками, тобто «заражають» і, водночас, заряджають добром: проводять уроки доброти у школах і дитячих садочках, закликають бути толерантними і чуйними одне до одного, випромінюють радість та позитив.

Тож саме сьогодні найкращий день, щоб почати творити добро. Зроби добрі вчинки частинкою свого життя! Адже це так приємно бачити щиру посмішку, сповнену вдячності та щастя! 🙂

Читайте також