Британські підлітки винайшли інноваційний презерватив

Троє британських підлітків, студентів Лондонської академії Ісаака Ньютона, розробили “розумні” презервативи, які змінюють колір в тому випадку, якщо їх користувач є носієм інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ).

До складу змазки таких презервативів входять спеціальні реагенти, які при зіткненні з інфекцією змінюють свій колір і злегка світяться в темряві. При хламідіозі він стає зеленим, при герпесі – жовтим, а при зараженні вірусом папіломи людини презерватив забарвлюється у фіолетовий колір. Механізм дуже простий: на презерватив нанесений тонкий шар спеціальних хімікатів, які й реагують на віруси різних венеричних захворювань.

За твердженням винахідників, вони хотіли створити щось таке, що допоможе виявити венеричне захворювання якомога раніше. А ідея створення цього індикатора прийшла після того, як вони дізналися, скільки людей у ​​світі страждають від ІПСШ.

Революційна концепція отримала назву S.T.EYE і отримала нагороду на молодіжній науковій конференції TeenTech Awards 2015. Хлопці виграли головний приз у розмірі тисячі фунтів і безкоштовну екскурсію в Букінгемський палац.

На даний момент винахід проходить етап доведення, і дуже ймовірно, що скоро презерватив-хамелеон запустять у масове виробництво.

І якщо раніше довідка від лікаря була найкращим заспокійливим від переживань з приводу здоров’я сексуального партнера, тепер і презервативи можуть брати участь у процесі діагностики. Круто! Правда є одне АЛЕ: інфекцій, що передаються статевим шляхом набагато більше, ніж ті чотири, які допоможуть виявити ці презервативи. Хоча і це теж – дуже добре, чи не так?

Інформацію про це ми знайшли тут.

Фото – тут.

Читайте також