Цілуймося за здоров’я!

Ура! Нарешті настав Всесвітній день поцілунку! Саме час – адже літо в розпалі. І на додаток до інших задоволень на кшталт теплого сонця, купання, спілкування з друзями і просто вільного часу – можна абсолютно законно займатися одним з найприємніших занять – ЦІЛУВАТИ і ЦІЛУВАТИСЯ!

Несподівана новина: виявляється, це свято вигадали холодні й манірні англійці. Саме у Великобританії вирішили, що поцілунок – знак прояву любові – заслуговує на окрему шану.

І не дарма. Адже вчені вже довели, що:

    • поцілунки допомагають боротися зі стресом – під час цього “заняття” в організмі виробляється  сила-силенна гормонів щастя – ендорфінів!

 

    • у людей, що цілуються, істотно знижується ризик виникнення карієсу

 

    • поцілунки допомагають спалювати калорії: за одну хвилину аж цілих 26! (Якщо звичайно вони тобі чимось заважали, ті калорії) 🙂

 

    • якщо раптом трапилася застуда або інша неприємність зі здоров’ям – потрібно додатково до ліків «приймати» цілунки. Доведено: швидше одужують пацієнти, яких цілували їх близькі люди, аніж «неціловані».

 

    • поцілунки змушують серце битися частіше та задіюють  29 м’язів обличчя – тобто і здоров’я покращують і краси нам додають!

 

Поцілунки

 

Звичайно, ви помітили, що при поцілунках більшість людей заплющує очі. Чому? А тому що тактильні відчуття посилюються, коли ми концентруємося на них. Тобто цілуватися в мільйон разів приємніше, якщо ми заплющуємо очі і уникаємо відволікаючих моментів навколо.
Тож нумо цілуватися і отримувати від цього задоволення!
Вітай поцілунками близьких людей – і не тільки сьогодні! 🙂

 

За зображення дякуємо цьому ресурсу, а за gif-анімацію – цьому.

 

Читайте також