День дітей-винахідників

Спершу питання. Чи знаєш ти, що об’єднує водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці та шрифт Брайля? Так, всі ці очевидні сьогодні предмети були винайдені дітьми. Щорічно більше 500 тисяч дітей і підлітків винаходять різні гаджети та ігри, створюють і модифікують роботів і техніку. Всі дитячі винаходи, безсумнівно, роблять наше життя зручніше і цікавіше. І сьогодні саме той день, в який потрібно порадіти винахідливості юних геніїв, оцінити значимість їхніх численних винаходів і заохотити різнобічні дитячі таланти.

Сьогодні в усьому світі відзначається День дитячих винаходів або, в іншому перекладі, День дітей-винахідників (Kid Inventors ‘Day). Символічно, що датою Дня обраний день народження одного з видатних американців – державного діяча, дипломата, вченого, винахідника, журналіста Бенджаміна Франкліна (Benjamin Franklin). Чудово, що свій перший винахід – пару ласт для плавання, які надягали на руки, – Бен Франклін винайшов у віці 12 років.

А батут? Ідея його створення, здавалося б, лежала на поверхні. І ось в 1930 році, спостерігаючи за змаганнями повітряних гімнастів, Джордж Ніссен звернув увагу на те, як гімнасти наприкінці свого виступу стрибають на страхувальну сітку. На цьому виступ акробатів зазвичай закінчувалося, але 16-річний підліток задумався і вирішив змайструвати «підстрибувати установку», на якій можна б було підстрибувати і виконувати різні трюки в повітрі.

Можна перераховувати дитячі винаходи нескінченно, згадуючи і рукавички без пальців, і паперовий пакет з квадратним дном, і калькулятор – все це принесли в наше життя геніальні розуми юних винахідників.

Інформацію ми знайшли тут.

А фото тут.

Читайте також