День народження Вікіпедії

Вікіпедія (Англ Wikipedia) – універсальна енциклопедія, що вільно розповсюджується у всесвітній мережі Інтернет. Статті енциклопедії створюються на багатьох мовах світу колективною працею добровільних авторів. Однією з основних достоїнств Вікіпедії є можливість представити інформацію рідною мовою, зберігаючи її цінність в аспекті культурної приналежності.

За обсягом відомостей і тематичним охопленням Вікіпедія вважається найповнішою енциклопедією, які коли-небудь створювалися в історії людства. Кожен користувач інтернету може зайти на сайт Вікіпедії, знайти і прочитати будь-яку статтю. При виявленні помилок або неповноти інформації можна, натиснувши кнопку “редагувати”, виправити ці помилки, додати нову інформацію або, написавши нову статтю, внести її на сайт.

Вікіпедія не є первинним джерелом. Якщо в якійсь статті викладено факт, то має бути вказано його достовірне джерело. А якщо першоджерело не вказане – то факт можуть і видалити. А можуть і не видалити. Читач повинен розуміти і аналізувати те, що якщо є факти, але не вказано, звідки вони взяті, не варто особливо їм довіряти. Має сенс перевірити подібну інформацію за іншими джерелами.

Джерело: Calend.ru

Фото ми знайшли тут.

Читайте також