Кусає? Зачить любить!

Тобі знайоме відчуття, коли від великої любові чи бурі емоцій хочеться вкусити людину або навіть «з’їсти» її, просто тому, що вона дуже мила і тобі з нею добре?

Так от виявляється, в цьому немає нічого дивного!

3735200285_2b224f9863_b

Як стверджують вчені Єльського університету, у цього явища є назва – «мила агресія». І навіть соціальна мета: це допомагає контролювати емоції.

Провідний дослідник Оріана Арагон пояснює цей феномен так: «Ми регулюємо наші емоції абсолютно різними способами. Іноді ми намагаємося заново обміркувати ситуацію яка склалася й зрозуміти, які емоції ми відчуваємо, а іноді намагаємося зовсім їм не піддаватися. Але буває й так, що ми висловлюємо свої почуття дуже несподіваним способом, абсолютно протилежним тому, що ми відчуваємо. І це допомагає нам зберігати внутрішній емоційний баланс ».

Так що, якщо ти хочеш жадібно вкусити того, кого любиш, це просто означає, що ти від нього шаленієш. І, як не дивно, це бажання «відкусити шматочок» – просто оригінальний спосіб мозку не зійти з розуму від любові і розчулення.

До речі, у випадку з дітьми було науково доведено, що дитячий запах підсвідомо настільки приємний людині, що мозок починає реагувати на дитину як на смачну їжу. Саме тому малюка приємно нюхати і навіть хочеться з’їсти.

Любов можна проявляти по-різному. Головне, щоб це було щиро і приємно!

 

Джерело: adme.ru

Фото ми знайшли тут.

Читайте також