Лівша – звучить гордо!

Ти чи хтось із твоїх друзів пише та малює лівою рукою? Дізнайся, в чому особливість таких людей і хто з відомих особистостей робить все лівою)

Ти не повіриш, але у світі лише 5% людей – лівші. Проте раніше їх було набагато більше. Як кажуть історики (і звідки тільки вони все це знають?))), у кам’яному віці лівою рукою чудово володіли близько 50% жителів планети, а у бронзовому – вже 25%.

На жаль, за статистикою, близько 2500 лівшів щорічно помирають через нещасні випадки, пов’язані з використанням предметів, призначених тільки для правшів. Ймовірно, щоб підтримати лівшів сьогодні все більше компаній розробляють гаджети з урахуванням потреб обох категорій користувачів.

Окрім того, не так давно у світі почали відзначати Міжнародний день ліворуких (InternationalLefthandersDay) – 13 серпня. Вперше цей день відзначили у 1992 році за ініціативою британського Клубу ліворуких.

І ще кілька фактів про ліворуих людей, що підтверджені науковими дослідженнями:

  1. Серед лівшів більше людей з коефіцієнтом розумового розвитку більше 140, ніж серед правшів. Тож не дивно, що серед знаменитих лівшів – Альберт Ейнштейн, Ісаак Ньютон, Чарльз Дарвін та Бенжамін Фраклін.
  2. Лівші більш талановиті у математиці та архітектурі та краще орієнтуються у просторі. Правші ж більш обдаровані у вербальних навичках.
  3. Ліворукість – це спадково. Так, наприклад, лівшами у королівській родині є Королева-мати, Королева Єлизавета II, Принц Чарльз та Принц Вільям.

І взагалі, серед відомих людей – чимало ліворуких: Пол Маккартні, Білл Гейтс, Генрі Форд, Чарлі Чаплін, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Льюїс Керролл, Юлій Цезар, Моцарт, Бетховен, Ніцше, Марк Твен, Прокоф’єв, Гете, Кафка та багато інших .

Робиш все лівою? – у тебе є всі шанси потрапити в цей список! )))

 

Ми вдячні цьому ресурсу за картинку.

Читайте також