Міжнародний день щастя

У 2012 році ООН своєю резолюцією проголосила 20 березня Міжнародним днем ​​щастя, бажаючи цим підкреслити, що прагнення бути щасливою притаманне кожній людині.

Цей день створили для того, щоб люди у зайвий раз звернули увагу на ті речі, які роблять їх щасливими, а також розділили це відчуття з іншими. А й справді, у буденній метушні ми дуже часто забуваємо про ті дрібниці, які роблять наше життя кращим, не помічаємо красу навколишнього світу і зациклюємося на проблемах, які вимагають негайного вирішення.

Ми вважаємо, що поняття «щастя» стосується тільки моральної або духовної оболонки людини, хоча насправді «гормони щастя» – ендорфін, серотонін і дофамін безпосередньо впливають і на наш фізичний стан. А це означає, що потрібно у всьому знаходити позитивні моменти і щиро цінувати те, що у нас є. Відчуття легкості, окриленість і натхнення спонукають нас творити, робити цей світ кращим. Але що ж мають на увазі під поняттям «щастя» видатні люди?

  1. Навіть у найзлішої людини розквітає обличчя, коли їй кажуть, що її люблять. Мабуть, у цьому щастя … (Л. М. Толстой)
  2. Не ганяйся за щастям: воно завжди перебуває в тобі самому. (Піфагор)
  3. Ніщо не є добрим чи поганим, лише наше власне сприйняття проводить таке розмежування. Велика частина людей щаслива лише настільки, наскільки вона сама себе у цьому переконала. (Шекспір)
  4. Один щасливий день – це майже диво. (Коельйо)
  5. У житті є лише одне щастя – кохати і бути коханою. (Ж. Санд)                                                                                                                                                                                  Щастя2
  6. Найвище щастя у житті – це впевненість у тому, що вас кохають. Кохають заради вас самих, точніше сказати – кохають всупереч вам. (В.М. Гюго)
  7. Приносити користь світу – це єдиний спосіб стати щасливим. (Андерсен)
  8. Я народжений, і це все, що необхідно, щоб бути щасливим. (Ейнштейн)
  9. У щастя немає завтрашнього дня, немає у нього і вчорашнього … у нього є тільки сьогодення – і то, не день, а мить. (Тургенєв)
  10. Більшість людей щасливі настільки, наскільки вони вирішили бути щасливими. (А.Лінкольн)

Читайте також