Міжнародний день солідарності молоді

З метою об’єднати активних людей і громадські організації, що підтримують молодь, її інтереси та права, Всесвітня федерація демократичної молоді в 1955 році прийняла рішення оголосити 24 квітня Міжнародним днем ​​солідарності молоді.
В європейських країнах молодь, яка має активну життєву позицію і проявляє себе в суспільному житті має ряд привілеїв при вступі до університету, отриманні додаткових стипендій, під час прийому на роботу, і т.д. У нас такий підхід тільки починає розвиватися.
Найчастіше люди недооцінюють свої сили і вважають, що не можуть нічого змінити. Але це не так. Хочеш змінити світ? Почни з себе!

1. Проаналізуй, в чому ти вже давно хотів (-ла) проявити себе? Бери участь у заходах, які організовують органи самоврядування твоєї школи або університету. Там завжди будуть раді новим людям та свіжим ідеям.
2. Спробуй приєднатися до вже існуючих волонтерських або молодіжних організацій у твоєму місті. Таких організацій багато, і ти точно зможеш знайти однодумців.

Волонтери

3. Розвивайся, активно вивчай теми, які тобі цікаві. Це допоможе не тільки бути хорошим співрозмовником, а й чудовим порадником для своїх друзів.

4. Намагайся впорядкувати своє життя: режим дня, правильне харчування, фізичні навантаження і сон – найліпші помічники в тому, щоб відчувати себе повним сил і готовим на нові звершення.

5. Організуй свій захід, який принесе користь оточуючим – вийди з друзями на очистку твого району від сміття, відвідай дитячий будинок разом з такими ж небайдужими людьми, як і ти.

Головне, пам’ятати одну просту істину: «Щоб допомогти іншій людині, не обов’язково бути сильним і багатим, – досить бути добрим.» (Симеон Афонський).

За зображення дякуємо цьому ресурсу.

Читайте також