Найбільша Валентинка України підписана 20 мовами світу

14 лютого з нагоди Дня усіх закоханих волонтери Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» закликали усіх бажаючих долучитися до створення Найбільшої Валентинки України, Що Об’єднує Світ.

DSC_5248
Найбільша Валентинка України, Що Об’єднує Світ – символ того, що кохання та романтичні взаємини виникають між людьми незалежно від кордонів, ситуацій у країні та світі. Із цим погодилися близько 800 учасників акції, які підписували спеціально створені для події листівки-валентинки, що були об’єднані у одне велике серце. До валентинок, підписаних у день проведення заходу в ТЦ Глобус, що знаходиться в Києві, додавали й листівки, надіслані з-за кордону та підписані 20 мовами світу, в тому числі китайською і японською, а ще – голландською, естонською, турецькою, грузинською, азербайджанською тощо.

DSC_5242
До створення Найбільшої Валентинки України долучилися члени і найбільшого молодіжного об’єднання м.Київ – група «Активна молодь Києва», учасники якої в рамках заходу організували та провели тематичний квест.

DSC_5210

Переможниця квесту отримала два квитки у кіно, а п’ятеро найбільш активних учасника – еко-сумки та інші приємні сувеніри.

Переможниця квесту

Еко-сумки п'ятьом кращим учасникам квесту

Еко-сумки п’ятьом кращим учасникам квесту

Подія відбулася в рамках проекту «Надання підліткам усесторонньої інформації про СРЗП через мережу волонтерів-однолітків та засоби масової інформації», що його реалізовує Благодійний фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Міжнародної Федерації Планованого Батьківства/ IPPF . Мета проекту – привернути увагу молоді до інформації, що допоможе будувати гармонійні взаємини, зберігати своє здоров’я, в тому числі, репродуктивне, та планувати своє майбутнє. Тож під час заходу підлітки та молодь отримували інформаційні матеріали про достовірні джерела інформації щодо сексуального та репродуктивного здоров’я та прав, зокрема:
– наш молодіжний інтернет-портал teensLIVE;
– Всеукраїнську інформаційно-консультаційну телефонну лінію з питань планування сім’ї та репродуктивного здоров’я – 0 800 50 27 57.

DSC_5184
Окрім вислову почуттів на написання побажань на валентинках, юні учасники та учасниці заходу запрошувалися до участі у тематичних конкурсах, де відповідали на запитання та отримували солодкі призи.

DSC_5183

DSC_5191

В той же час, більш старші учасники події отримували інформаційні буклети Фонду з питань репродуктивного здоров’я, а також статевого виховання своїх дітей.

DSC_5238
Ідея та сценарій заходу належать волонтерам та активістам БФ «Здоров’я жінки і планування сім’ї», завдяки зусиллям яких відбулася і сама акція.

DSC_5230

Можливо, саме це забезпечило невимушену, теплу та веселу атмосферу заходу і приваблювало дітей, молодь та дорослих долучитися до приємного спілкування та створення спільного рекорду – Найбільшої Валентинки України.

DSC_5260

Читайте також