Не повторюй помилок! Все про найгірші методи контрацепції.

Всесвітній день контрацепції відзначається 26 вересня. Спеціально до цього свята організація EngenderHealth вирішила згадати про найгірші методи контрацепції у історії.

Некомерційна організація EngenderHealth, яка розпочала свою діяльність ще в 1937 році та фокусується на питаннях сексуального і репродуктивного здоров’я жінок, вирішила згадати про найгірші методи захисту від небажаної вагітності у історії. З цією метою її представники створили відеоролик, у якому перераховуються незвичайні, неефективні та навіть шкідливі методи контрацепції, якими користувалися наші предки.

Так, у 3051 році до нашої ери єгиптянкии у якості сперміциду (речовини, яка руйнує сперматозоїди, та яку вводять у піхву перед статевим актом) використовували суміш з крокодилового гною з медом. Стародавні єгиптянки дійсно вірили, що ця огидна суміш допоможе захиститися від небажаної вагітності.

У середні століття європейки думали, що можуть запобігти вагітності, прив’язавши до ноги яєчка ласки перед статевим актом.
nwn9uFBL_PM
У ролі орального контрацептиву французькі жінки у 1600-х роках використовували цибулевий сік, а мешканки Канади з 1534 по 1760 роки випивали склянку самогону з порошком із висушених яєчок бобра. Проте, мабуть, найбільш токсичний метод контролю над народжуваністю використовувався жінками Стародавньої Греції – вода зі свинцем.

У 1800-х роках європейські жінки для захисту від небажаної вагітності вводили в піхву такі дивні речі, як металеві наперстки. Крім цього, раніше також були презервативи, які виготовлялися зі свинячої кишки. Їх, до речі, використовували протягом кількох сотень років.

Ну і останній метод контрацепції, який згадується у відео, використовувався зовсім нещодавно – у 1960-і роки: американки після статевого акту спринцюватися кока-колою, однак, зауважте, це не спрацювало!

Тож, давайте не повторювати помилки минулого та використовувати перевірені та сучасні методи контрацепції;)

 Відео тут.

Фото ми знайшли тут.

Читайте також