Про красу і не тільки

Сьогодні, 9 вересня, на самому початку барвистої та яскравої пори року – осені – відзначають Міжнародний день краси. І саме сьогодні у багатьох країнах проводяться конкурси краси. При цьому далеко не завжди в конкурсах беруть участь дівчата з параметрами 90-60-90 – журі часто обирають тих, хто наділений неповторною красою, що полягає в своєрідності зовнішнього вигляду.

Але нинішні переможниці конкурсів краси ще якийсь час тому цілком могли б здатися поганулями, адже в минулому поняття про красу суттєво відрізнялися від сьогоднішніх. І ось кілька прикладів.

 

Ідеалом краси в Стародавньому Китаї вважалася маленька, тендітна жінка з крихітними ногами.

Китайська хитрість +

Жінки білили обличчя, рум’янили щоки, подовжували брови, фарбували нігті в червоний колір, довгі нігті вважалися символом гідності і багатства.

 

Ідеалом краси Давнього Єгипту була струнка і граційна жінка з точеними рисами обличчя. Тонкі брови і невеликий прямий ніс, повні губи і великі очі, які підводять чорною тушшю, при цьому шкіра повинна була бути світло-бронзового кольору.

 

У Стародавній Греції існував культ тренованого тіла. Їх ідеалом краси була гармонія духу і тіла.

 

У Стародавньому Римі існував культ світлої шкіри і білявого волосся. Саме римлянки першими опанували секрет знебарвлення волосся. А загальновизнані скульптури, що втілюють еталон жіночої краси того часу – Венера Мілоська і Венера Таврійська – мали вельми скромний розмір бюста.

 

В Середні віки земна краса вважалася гріховною, а насолода нею – недозволеною. Тому фігуру ховали під шаром важких тканин, а волосся – під чепчиком.

 

А в епоху Відродження красивими вважалися блідий колір обличчя, струнка «лебедина шия» і високий лоб.

 

Зараз ідеал краси вміщує в собі потрошку з різних епох і країн. У моді грація, стрункість, підтягнутість і доглянутість. Але все ж краса не в сантиметрах або підведених тушшю віях. Щаслива  посмішка, що світиться – ось справжня краса, яку приємно як дарувати, так і приймати в дар. А це можливо, тільки якщо людина здорова і мислить позитивно, тоді вона завжди (або майже завжди)) в хорошому настрої. Тому відома фраза Антона Чехова «в людині повинно бути все прекрасним: і обличчя, і одяг, і душа, і думки» актуальна й донині.

 

Інформацію знайшли тут.

Фото взяли тут.

Читайте також