Міжнародний день відмови від куріння. Відсвяткуємо?

Сьогодні 19 листопада Міжнародний день відмови від куріння – No Smoking Day.

Придумали відзначати цей день щорічно у третій четвер листопада фахівці Американського онкологічного товариства (American Cancer Society) ще у 1977 році. А організації та медичні працівники інших країн, звичайно, підтримали цю ініціативу, щоб інформувати суспільство про згубний вплив тютюну на здоров’я та сприяти зниженню залежності від сигарет.

А все тому, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі

  • 90% смертей від раку легенів
  • 75% випадків хронічного бронхіту
  • 25% випадків ішемічної хвороби серця обумовлені палінням.
  • А кожні десять секунд на планеті вмирає один запеклий курець.

При цьому, навіть знаючи про шкоду тютюнопаління для здоров’я, небагато людей прагнуть позбутися нікотинової залежності. Або людина не усвідомлює усіх наслідків вживання тютюну, або вважає, що хвороба її не торкнеться, або ж звичка палити настільки сильна, що немає можливості від неї відмовитися.
Ця статистика тебе не стосується, адже ти не куриш? Чудово! Тоді подбай про те, щоб і твої друзі та близькі теж позбулися цієї звички. Адже вони не тільки шкодять своєму здоров’ю, а роблять тебе і всіх оточуючих – людей, дітей і тварин – пасивними курцями. Допоможи їм кинути палити.

Як? Читай про це в нашій статті. Але головне – надавай підтримку другові чи подрузі у цьому нелегкому процесі. Адже коли знаєш, що про тебе переживають і допомагають, можна впоратися із будь-якими проблемами, чи не так?

Читайте також