Всесвітній день поцілунку

Сьогодні усі охочі можуть «обмінюватися своїми душами» досхочу – 6 липня відзначається Всесвітній день поцілунку (World Kiss Day або World / International Kissing Day). Вперше його відзначили у Великобританії, а два десятиліття тому він був затверджений Організацією Об’єднаних Націй. У багатьох містах цього дня проходять різні конкурси поцілунків, учасники яких мають шанс виграти різні призи та подарунки.

Відомі цілувальники

Американець А. Е. Вольфрам з Міннесоти 15 вересня 1990 року за 8 годин поцілував 8001 людину  під час фестивалю, що проходив в його штаті. Таким чином, він цілував нову людину через кожні 3,6 секунди.

Перший поцілунок на екрані: 1896 рік. Його показали Мей Ірвін і Джон С. Райе в 30-секундному ролику Томаса Едісона з назвою «Поцілунок».

Найбільш насичений поцілунками фільм: «Дон Жуан» (1926 рік, компанія Warner Bros. Pictures). У ньому нарахували 191 поцілунок.

Найдовший поцілунок в історії кіно: Реджіс Тумі і Джейн Ваймен цілувалися впродовж 185 секунд у фільмі «You’re in the Army Now» («Ти зараз в армії», 1940 рік), що займає 4% всієї тривалості фільм.

 

Інформацію ми знайшли тут.

Фото знайшли тут.

Читайте також