Despre dragoste şi (viitorii) tocilari ai Internetului

Iată aici o informaţie importantă pentru cei care comunică pe reţelele de socializare şi nu-şi închipuie viaţa fără Internet.

Expres-test.

  • Comunici cu prietenii şi cunoscuţii tăi pe Facebook, Вконтакте, Twitter sau Instagram?
  • Publici fotografii de Tumblr şi ai postări pe LiveJournal şi MySpace?
  • Foloseşti Skype-ul, whatsapp-ul sau Viber-ul?
  • Răspunzi la întrebările unor persoane necunoscute pe sprashivai.ru sau ask.fm?
  • Ai încredere în informaţia de pe Internet?
  • Vizitezi din când în când paginile pentru „adulţi” sau anunţurile de reclamă plasate pe întregul ecran?

Dacă cel puţin unul dintre răspunsurile tale este „Da”, înseamnă că acest articol îţi este adresat şi ţie!

Cu toţii, într-o măsură mai mică sau mai mare, avem nevoie de comunicare. Iar apariţia Internetului a reprezentat o adevărată revoluţie a mijloacelor de comunicare. Acum nu mai contează distanţele care separă oamenii, şi nici timpul, necesar altădată, pentru ca un plic să ajungă la destinatar. Poşta electronică, chat-ul mesageria on-line ne permit că discutăm în regim de timp real, să împărtăşim idei care merită, să ne exprimăm sentimentele şi să obţinem practic instantaneu reacţia interlocutorului.

 

Iar atunci când ne referim la căutarea informaţiei necesare, Internetul este un izvor nesecat de date şi referinţe pe orice subiect, la orice temă. Bineînţeles că asta se referă şi la domeniul care este foarte important pentru tine acum: relaţiile romantice şi sexuale.

giphy_shy

 

S-ar părea că avantajele reţelei Internet în ceea ce priveşte căutarea informaţiei sunt evidente: eşti faţă în faţă cu monitorul şi ceea ce nu poţi întreba de părinţi, profesori, medici sau semeni, din cauză că te sfieşti, poţi afla fără obstacole aici.

Aici există însă un dar! S-ar putea să ai dreptate atunci când bănuieşti că nu este cazul să ai încredere totală în informaţiile pe care le oferă Internetul atunci când cauţi răspunsuri la întrebările care te frământă! Este bine să reţii câteva lucruri esenţiale despre asta. În reţeaua Internet există multe site-uri care:

  • Conţin informaţii incorecte, fapte care nu sunt verificate şi multe mituri
  • Oferă sfaturi care ar putea dăuna sănătăţii tale
  • Prezintă materialele într-un mod inadecvat, incorect, utilizează un limbaj licenţios sau imagini pornografice (ai un pic de respect pentru propria persoană!);
  • Urmăresc să obţină cu orice preţ implicarea adolescenţilor în relaţii sexuale interzise cu persoanele adulte. Şi aici deja nu este de glumit.
Între timp. Reţine faptul că tu, viaţa ta şi relaţiile tale cu alte persoane ar putea să se deosebească crucial de imaginile pe care le promovează Internetul. Este un fapt absolut normal. Suntem cu toţii diferiţi şi fiecare dintre noi are dreptul să fie aşa cum îşi doreşte.

De aceea înainte de a începe navigarea pe Internet în căutarea unor sfaturi utile şi importante, vom face o trecere în revistă succintă a riscurilor, capcanelor şi pericolelor pe care le ascund reţelele şi care pot face rău unui adolescent care nu este tocilar în ale Internetului.

Înainte! Ups. Ar trebui altfel.

Enter 🙂 +

Ca să consolidăm succesul înregistrat, verifică aşa, pentru orice eventualitate, dacă respecţi cele 10 reguli de supraviețuire în Internet ?